Блог и
Статьи

Седем мита за металните покриви

Метални покриви от фалцова (скопчана) ламарина, макар и не особено популярни по нашите географски ширини притежават редица преимущества като хидроплътност, надежност и дълговечност, което е и причината да се налагат, като покривно решение все повече в България.

13/05/2020 | 19488

Нови
Блогове

арх. Тилев и покривът на ББР

Интервю с проф. д.н. арх. Жеко Тилев по покана на фирма VAS, с което си спомняме за съвместната ни работа по проекта на Българска Банка за Развитие.

CASSETTON® и LAMELLON® в метрото

Създаването на касетъчни и ламелни продукти от ламарина за конкретен обект. История с участието на BS Konstructia, фирма VAS (проектанти, архитекти, производствени работници и инсталатори) и няколко нови изделия.

Euramax & VAS – обещаващо партньорство

Euramax Coated Products, партньор на VAS доставя листов, рулонен алуминий с премиум покритие (coating) по целия свят за архитектурно приложение в строителството. Тяхната мисия е да превръщат градовете в едно по-цветно и красиво място за живеене.

Шапки по бордовете

Шапките от ламарина остават най-популярни на пазара. При спазване на прости правила за производство и монтаж за дълго време гарантират надеждна защита на бордовете или на плътните огради, върху които са монтирани. Те са и едни от най-сигурните по отношение на водоотвеждане. Имат почти неограничени възможности за визия и цвят.

Прозрачен алуминий

Прозрачният алуминий, известен още като ALON, бил някога научна фантастика, сега е реалност. За първи път терминът „Прозрачен алуминий“ е използван във фантастичния сериал Star Trek от осемдесетте години на миналия век. Героите там са си представяли, че човечеството ще разполага с подобно нещо чак след едва 2 века.

Металните покриви, история на няколко века

В Америка, в западна и северна Европа листовата стомана днес е един от най-популярните материали за покривни решения. В последните години, обаче металните покриви са в истински подем и в България, като се налагат заради множество качества и предимства.

АСС 2020

Щанд и мостри от ламарина на изложението Архитектурно - Строителна Седмица 2020

VAS се готви за изложение

Предстоящо участие на „Архитектурно Строителна Седмица 2020“ - международното изложение за енергийно ефективно , екологично и функционално строителство в София.

Алуминиевите сплави

В строителния сектор популярността на алуминиевите сплави, във вторичните или декоративни елементи, се е увеличила значително през последните 50 години.

Защо метал? и няколко отговора

При огромен интерес премина организираното от фирма ВАС обучение за фасадни обвивки от метални елементи „Защо метал“.

Защо метал?

Семинар за фасадни и интериорни решения от листов метал с домакин ВАС Про и участието на гостите: арх. Вела Николова /СИТИСКЕЙП/ и инж. Венета Новакова / Фасаден консултант/

Нова година - Нов сайт

Скъпи партньори и приятели, Щастливи сме да обявим, че започваме новата 2020 година с нов уеб сайт. Мислихме го много, реализирахме го дълго, но ето, че вече е факт.

Весела Коледа

Уважаеми партньори, Поднасяме нашите пожелания за здраве, благоденствие и просперитет.

Сграда на годината 2019

Преди дни отмина осемнадесетото издание на годишните награди за постижения в областта на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България – „Сграда на годината”, организирано от ГРАДЪТ Медиа Груп. Авторитетно 30 членно жури от лидери в областта на инвecтициитe, cтpoитeлcтвoтo, apxитeĸтypaтa, ĸyлтypaтa и aĸaдeмичнитe cpeди...

Предизвикай вашите за купа VAS

Фирма VAS и „Волейболното училище Владо Николов“ съвместно организираха превърналия се вече в традиция семеен турнир по волейбол. На това съревнование смесени отбори между деца и родители се изправят един срещу друг и показват придобити по време на тренировките умения.

Бликовете по ламарината –

Вълничките, наречени още бликове, са едни от най-спорните проявления по покривите и фасадните обвивки от тънка ламарина. Някои хора ги приемат за напълно естествено и логично поведение на материала, други не могат да ги понасят и открито им се дразнят.

История на покривите

.......И след като осигурили първичните си нужди от храна, вода, сън и здраве, хората започнали да мислят за своята безопасност, подслон и обезпеченост – и открили покрива! Според тълковния речник това е „ най-горната част на сграда, която я покрива, затваря отгоре и предпазва от дъжд и сняг”. Като нейни синоними са „дом”, „подслон”, „убежище”....

Видео Блогове

left-video-arrow
right-video-arrow
left-video-arrow
right-video-arrow

Задать вопрос