VELUX Покривни решения от VAS

Лидерската позиция за VELUX Group на международно и за ВЕЛУКС България на местно ниво означава не само да бъде най-добрият партньор за производство и доставка на специфични сградни компоненти, но и лидерска позиция в промяната към едно по-здравословно и устойчиво строителство. Покривните прозорци имат огромно влияние върху микроклимата на всяка сграда, дори за пространства, традиционно неглижирани и често приемани като единствено достатъчно добри да бъдат склад.

1793

Създадена преди близо 80 години мултинационалната компания  VELUX поставя  на  фокус търсене на по-добра жилищна среда, основно чрез осигуряване на повече дневна светлина и свеж въздух през покрива на сградите. Създадена в Дания, VELUX Group по настоящем оперира в 40 страни.

В България представителството е от 2000 година и предлага на пазара ни прозорци за скатни и плоски покриви, модулни решения, аксесоари и интелигентно управление.  Превръщайки се в пазарен лидер, тяхната мисия в момента е не само да бъдат предпочетени за приоритетен доставчик, но и строителният им продукт "покривен прозорец" да намира място в пространства, където до скоро никой не би  помислял, че може да "достави" дневна светлина. 

>>Вижте още "Покривни прозорци VELUX и металните покриви"

Фирма ВАС е дългогодишен партньор на ВЕЛУКС България ЕООД от 2006 година. През годините се утвърждава като предпочитан доставчик на покривни продукти от висок клас с отлични експлоатационни характеристики. Десетки са обектите, в които ВАС доставя и/или инсталира решения от портфолиото на VELUX Group.

Най -значимите проекти

от последните години, кои са те :

покривни прозорци VELUX Полиграфия БЦ

Полиграфия

Бизнес Център, гр. София – един от първите обекти със значителен брой скатни покривни прозорци.

покривни прозорци VELUX Flora Park

Flora Park и Flora Garden

на City Home Park в гр. София – множество вертикални елементи в комбинация с покривни прозорци с нестандартни размери, оформени в карета. Дървени рамки с бяла боя от вътрешната страна (стандартно за постигане на бял цвят се използва полиуретаново покритие).

покривни прозорци  VELUX Amaya Residence 2

Вижте още >> "Седем мита за металните покриви"

Amaya Residence 2

Кръстова вада, гр. София, на Build Invest  – отново голям брой комбинирани вертикални елементи и конвенционални покривни прозорци, но тук габаритите на изделията са доста по-големи за осигуряване на просторен обзор на погледа.

Тобо Парк – Мусагеница, София – множество скатни покриви по две самостоятелни сгради.

Garitage Park, VELUX покривни прозорци

GARITAGE PARK, жилищна част

София – поредица скатни покривни прозорци и прозорци за плосък покрив по над 20 сгради;

покривни прозорци  VELUX еднофамилна жилищна сграда

Еднофамилна къща

с. Чеканчево -  проект с награда от конкурса „Животворна светлина“ 2015 – вертикални елементи в комбинация с покривни прозорци и феноменалните прозорци-балкон VELUX CABRIO® ;

покривни прозорци VELUX

АРТСТРОЙ 

парк Възраждане - многофамилна жилищна – прозорец-балкон VELUX CABRIO® и скатни елементи;

Многофамилна сграда

в местността Гърдова глава, София - система за покривна тераса, при която редът от скатни прозорци се отварянагоре (наподобяващи козирка), а един от вертикалните елементи под тях се отваря навън, за излизане към тераса.

покривни прозорци VELUX  Кино център Бояна

Кино център Бояна

(еднофамилна жилищна сграда и офис на Ню Бояна Филм) – скатни и прозорци за плосък покрив с интегрирана автоматизация VELUX INTEGRA®;

покривни прозорци VELUX  училище Банкя

Основно училище и гимназия

гр. Банкя на Прокредит Едюкейшън – множество скатни покривни прозорци и прозорци за плосък покрив за осигуряване на комфортна и здравословна среда по време на учебния процес.

 

Без изрично да претендираме, че сме един от най-големите партньори на ВЕЛУКС  България отговорно може да заявим, че владеем и прилагаме VELUX принципите, както в комуникацията с клиента, така и при доставката, монтажа и гаранционното обслужване на всеки конкретен продукт. 

Покривният прозорец, като част от сградната обвивка и в частност покрива, предполага сигурност без компромис. Всеки покривен прозорец VELUX, независимо от серията на производство, гарантира перфектна защита от природните елементи. 

В зависимост от изискванията за топлоизолация, шумоизолация или комфорт на управление, може да се избира между различните серии на производство с възможности за двоен или троен (двукамерен) стъклопакет, топлоизолационна рамка, допълнително уплътнение за шумоизолация, дистанционно електрическо или соларно управление, интелигентно, сензорно базирано управление (включително връзка към BMS системата на сградата). 

Решенията за контрол на топлината и регулиране на светлината – външни и вътрешни щори, сенници и оригиналният комарник, отново са приложими за всички серии на производство.

Много често част от съвместната ни работа с ВЕЛУКС България са системните решения за повече обем, част от продуктовата група "Space Makers" – VELUX CABRIO® и VELUX Капандура. Тези решения доставят допълнителна функционалност и лукс под покрива и са достойни да се нарекат "създатели на пространства".

Автор: Калоян Илиев

Снимки: ВЕЛУКС България  и  арх. Десислава Кичашка-Крумова

Нови
Блогове

Често задавани въпроси - Част 2

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

Изпрати запитване