VELUX прозорци - прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

432

VELUX Group добавя нови продукти към портфолиото си – ново поколение на прозорци за плосък покрив с плоско и с огънато стъкло. Чудесно приложение за жилищни сгради, с елегантен минималистичен дизайн, отличен с Red Dot Design Award 2021. 

Вижте още статията: Всички VELUX решения от VAS

Снимка на новото поколение прозорци VELUX за плосък покрив притежава уникалната конструкция на горния модул – със стъкло „от ръб до ръб на габарита“.

Новаторството на модернистичния дизайн се изразява в  значително по-голяма светла площ на прозорците, от които се вижда единствено кристално чисто стъкло и безкрайно синьо небе. 

дневна с покривни прозорци за плосък покрив VELUX

Новото поколение прозорци VELUX за плосък покрив притежава уникалната конструкция на горния модул – със стъкло „от ръб до ръб на габарита“. Благодарение на което дневната светлина, навлизаща в помещението през покрива, е до 52%* повече, сравнено с аналогичен прозорец от предходното поколение. 

Прозорците са налични  в седем стандартни размера – от 60х60 см до 120х120 см, и обещания скоро да бъдат добавени и три нови размера – 150х100 см, 150х150 см и 200х100 см. 

различни размери покривни прозорци VELUX

Прозорци за плоски покриви са удачен избор за покриви с наклон до 15°. Предварително се подготвят  за лесен монтаж с оформени в касата дупки и монтирани гайки. Притежават и отлична шумоизолация от външен шум – до 42 dB. Налични са в  два варианта – двоен или троен стъклопакет с ламинирано вътрешно стъкло – които осигуряват отлична топлоизолация с изключително ниска U-стойност достигаща до 0,55 W/m²K при двукамерен (троен) стъклопакет. Показател който позволява вграждането на прозорците за плосък покрив дори и в пасивни сгради.

покривни прозорци VELUX  за най-вътрешните и сенчести части на къщата (стълбища, дрешници и кабинети)

Прозорците могат да бъдат фиксирани или дистанционно отваряеми. Съвместими са с оригиналните VELUX аксесоари, като дискретно поставените сенници, затъмнителни щори или комарници. 

Благой Стоянов прави бургери, а Владимир Владимиров презентира

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов (Управител на ВАС Про) внесоха много настроение и домашен уют.

Зяпахме залеза, крихме се от дъжда под прозорците. Накрая имахме бляскав завършек, като вместо заря  "получихме" дъга.

дъга над мостреното ремаркре на VELUX

*Осветена площ в сравнение с CVP/ CFP 60x60.

>> Още за прозорци за плосък покрив от VELUX 

 

Автор: Калоян ИЛ

 

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

30 години фирма VAS

Фирма VAS стана на 30 години. Години, изпълнени с много труд, ентусиазъм и внимание към хора. Обръщаме се с благодарност към всички онези, кото са част от нашата 30-годишна история. Благодарим Ви! Без Вас нямаше да се получи.

Изпрати запитване