VELUX прозорци - прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

857

VELUX Group добавя нови продукти към портфолиото си – ново поколение на прозорци за плосък покрив с плоско и с огънато стъкло. Чудесно приложение за жилищни сгради, с елегантен минималистичен дизайн, отличен с Red Dot Design Award 2021. 

Вижте още статията: Всички VELUX решения от VAS

Снимка на новото поколение прозорци VELUX за плосък покрив притежава уникалната конструкция на горния модул – със стъкло „от ръб до ръб на габарита“.

Новаторството на модернистичния дизайн се изразява в  значително по-голяма светла площ на прозорците, от които се вижда единствено кристално чисто стъкло и безкрайно синьо небе. 

дневна с покривни прозорци за плосък покрив VELUX

Новото поколение прозорци VELUX за плосък покрив притежава уникалната конструкция на горния модул – със стъкло „от ръб до ръб на габарита“. Благодарение на което дневната светлина, навлизаща в помещението през покрива, е до 52%* повече, сравнено с аналогичен прозорец от предходното поколение. 

Прозорците са налични  в седем стандартни размера – от 60х60 см до 120х120 см, и обещания скоро да бъдат добавени и три нови размера – 150х100 см, 150х150 см и 200х100 см. 

различни размери покривни прозорци VELUX

Прозорци за плоски покриви са удачен избор за покриви с наклон до 15°. Предварително се подготвят  за лесен монтаж с оформени в касата дупки и монтирани гайки. Притежават и отлична шумоизолация от външен шум – до 42 dB. Налични са в  два варианта – двоен или троен стъклопакет с ламинирано вътрешно стъкло – които осигуряват отлична топлоизолация с изключително ниска U-стойност достигаща до 0,55 W/m²K при двукамерен (троен) стъклопакет. Показател който позволява вграждането на прозорците за плосък покрив дори и в пасивни сгради.

покривни прозорци VELUX  за най-вътрешните и сенчести части на къщата (стълбища, дрешници и кабинети)

Прозорците могат да бъдат фиксирани или дистанционно отваряеми. Съвместими са с оригиналните VELUX аксесоари, като дискретно поставените сенници, затъмнителни щори или комарници. 

Благой Стоянов прави бургери, а Владимир Владимиров презентира

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов (Управител на ВАС Про) внесоха много настроение и домашен уют.

Зяпахме залеза, крихме се от дъжда под прозорците. Накрая имахме бляскав завършек, като вместо заря  "получихме" дъга.

дъга над мостреното ремаркре на VELUX

*Осветена площ в сравнение с CVP/ CFP 60x60.

>> Още за прозорци за плосък покрив от VELUX 

 

Автор: Калоян Илиев

 

Нови
Блогове

Често задавани въпроси - Част 2

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

Изпрати запитване