училище Училище Дени Дидрò в Банкя

Едно съвременно училище сред природата, което да стимулира индивидуалността на детето и цялостното му развитие като личност. Образователна и творческа микросистема, в която децата имат свободата да се обогатяват с нови знания и умения, да откриват и развиват своите интереси и таланти, да растат с уважение и грижа за хората и природата. Място, което учениците да посещават с вълнение и в очакване на нови преживявания.

3625

Идеята

Училището Дени Дидрò е инициатива на ПроКредит, която цели създаване и развитие на различна училищна и културна среда. Социална система, която поощрява децата да търсят и откриват сами отговори и решения, да бъдат уверени в собствените си умения, да приемат предизвикателствата и да виждат възможностите в новото.

Училището Дени Дидрò в Банкя

Комплексът сгради

на училището несъмнено също участва в процеса по формиране на пълноценни и здрави личности. Построена в екологичен район и изградена с естествени материали като дърво, камък, метал, керамика и стъкло, учебната база на училище Дени Дидрò дава възможност децата да растат на чист въздух, да прекарват време в учене на открито и изследване на естествената среда. Място, където да тяхната ученическа раница да си е "у дома".

Училището Дени Дидрò в Банкя

Фасадата

Още от далеч се забелязва светлата дървена вентилирана фасада на комплекса от сгради. Вентилацията на фасадата, заедно с топлоизолационния пакет осигуряват целогодишното  поддържането на комфортна  вътрешна температура в  просторните стаи. 

Училището Дени Дидрò в Банкя

Покривът

По същата причина покривът е вентилиран, като завършва с тъмни керамични керемиди, които да контрастират на дървената фасада. Улуците и обшивките по покрива са изпълнени от титан цинкова ламарина, също в тъмен нюанс. Фалцово скопчените бордове и чела от ламарина се надвесват над амфитеатралното пространство и очертават зоната  за културни събития. 

Училището Дени Дидрò в Банкя

Множество покривни прозорци VELUX внасят „животворна светлина“ в подпокривните обитаеми помещения. Соларна система по южните и западни скатове осигуряват собствена електроенергия за функционирането на училищния комплекс. 

Проектът

е дело на арх. Ива Платиканова

Фирма VAS

вложи в обекта:

Дървена конструкция и обвивка Garapa (бразилска твърда дървесина с висока плътност с благородни златни тонове);

Пародифузна мембрана DuPont™ Tyvek® UV Façade;

Керамични керемиди Creaton;

Титан цинкова ламарина ANTHRA-ZINC®, VMZink;

Минерална вата – FIBRAN;

Покривни прозорци VELUX;

 

Автор: Калоян Илиев

Нови
Блогове

Често задавани въпроси - Част 2

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

Изпрати запитване