училище Училище Дени Дидрò в Банкя

Едно съвременно училище сред природата, което да стимулира индивидуалността на детето и цялостното му развитие като личност. Образователна и творческа микросистема, в която децата имат свободата да се обогатяват с нови знания и умения, да откриват и развиват своите интереси и таланти, да растат с уважение и грижа за хората и природата. Място, което учениците да посещават с вълнение и в очакване на нови преживявания.

2656

Идеята

Училището Дени Дидрò е инициатива на ПроКредит, която цели създаване и развитие на различна училищна и културна среда. Социална система, която поощрява децата да търсят и откриват сами отговори и решения, да бъдат уверени в собствените си умения, да приемат предизвикателствата и да виждат възможностите в новото.

Училището Дени Дидрò в Банкя

Комплексът сгради

на училището несъмнено също участва в процеса по формиране на пълноценни и здрави личности. Построена в екологичен район и изградена с естествени материали като дърво, камък, метал, керамика и стъкло, учебната база на училище Дени Дидрò дава възможност децата да растат на чист въздух, да прекарват време в учене на открито и изследване на естествената среда. Място, където да тяхната ученическа раница да си е "у дома".

Училището Дени Дидрò в Банкя

Фасадата

Още от далеч се забелязва светлата дървена вентилирана фасада на комплекса от сгради. Вентилацията на фасадата, заедно с топлоизолационния пакет осигуряват целогодишното  поддържането на комфортна  вътрешна температура в  просторните стаи. 

Училището Дени Дидрò в Банкя

Покривът

По същата причина покривът е вентилиран, като завършва с тъмни керамични керемиди, които да контрастират на дървената фасада. Улуците и обшивките по покрива са изпълнени от титан цинкова ламарина, също в тъмен нюанс. Фалцово скопчените бордове и чела от ламарина се надвесват над амфитеатралното пространство и очертават зоната  за културни събития. 

Училището Дени Дидрò в Банкя

Множество покривни прозорци VELUX внасят „животворна светлина“ в подпокривните обитаеми помещения. Соларна система по южните и западни скатове осигуряват собствена електроенергия за функционирането на училищния комплекс. 

Проектът

е дело на арх. Ива Платиканова

Фирма VAS

вложи в обекта:

Дървена конструкция и обвивка Garapa (бразилска твърда дървесина с висока плътност с благородни златни тонове);

Пародифузна мембрана DuPont™ Tyvek® UV Façade;

Керамични керемиди Creaton;

Титан цинкова ламарина ANTHRA-ZINC®, VMZink;

Минерална вата – FIBRAN;

Покривни прозорци VELUX;

 

Автор: Калоян ИЛ

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

Изпрати запитване