Референция Стоимен Христов фасаден проектант

Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни остъклявания и плътните фасадни решения близо 15 години. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления

1666

С инж. Стоимен Христов се познаваме повече от 10 години. Не крия, че сме и приятели. Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни и покривни остъклявания, както и при  плътните фасадни решения близо 15 години. Работи под фирмата Синел ООД, специализирана в областта на фасадния инженеринг, фасадното и конструктивното проектиране. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления през последните години. 

Може и да бъркам, но най –напред използвахме услугите му за изчисляване на статика на промотиран от нас продукт LAMELLON – фасадно решение за вентилируема окачена фасада от стоманени елементи покритие и носеща алуминиевa конструкция. 

Стоимен Христов и LAMELLON от VAS

След това му възложихме работния проект за новата ни цветна фасада на офисната ни сграда. Разноцветни фасадни елементи, асемблирани в общи рамки, които създават алюзия за 3D обемна фасада.  В добавка и носеща конструкция за перфорирани слънцезащитни пана пред стъклената ни фасада.

Стоимен Христов и фасадата на VAS

Помагал ни е и с конструирането на щанд за участието ни в изложение Българска Строителна Седмица, София 2018г. Както и за проектирането на голяма част от мострите там - най-ефектни от които бяха едрогабаритни  изпъкнали фасадни елементи, изискващи за своето производство сложни механични операции.

Стоимен Христов и проектът за щанд на ВАС

По негови разработки и за негови клиенти сме произвеждали капаци/шапки за бордове за множество обекти в страната. 

Стоимен Христов и капаците за бордове в Свиленград

Както и за много по-нестандартни фасадни решения за обекти, чак в далечен Лондон.

CASSRTTON в Лонодн

Чест гост е на наши обучения, презентации и семинари.

Но може би израз на стабилното ни партньорство е неговото (и на членове на семейството му) участие в нашите домашни панаири, спортни събития и тийм билдинги. 

Стоимен Христов, част от приятелите на VAS

Стоимене, радваме се, че те познаваме.

Автор: Калоян Илиев

Нови
Блогове

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

30 години фирма VAS

Фирма VAS стана на 30 години. Години, изпълнени с много труд, ентусиазъм и внимание към хора. Обръщаме се с благодарност към всички онези, кото са част от нашата 30-годишна история. Благодарим Ви! Без Вас нямаше да се получи.

Изпрати запитване