Референция Стоимен Христов фасаден проектант

Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни остъклявания и плътните фасадни решения близо 15 години. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления

1800

С инж. Стоимен Христов се познаваме повече от 10 години. Не крия, че сме и приятели. Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни и покривни остъклявания, както и при  плътните фасадни решения близо 15 години. Работи под фирмата Синел ООД, специализирана в областта на фасадния инженеринг, фасадното и конструктивното проектиране. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления през последните години. 

Може и да бъркам, но най –напред използвахме услугите му за изчисляване на статика на промотиран от нас продукт LAMELLON – фасадно решение за вентилируема окачена фасада от стоманени елементи покритие и носеща алуминиевa конструкция. 

Стоимен Христов и LAMELLON от VAS

След това му възложихме работния проект за новата ни цветна фасада на офисната ни сграда. Разноцветни фасадни елементи, асемблирани в общи рамки, които създават алюзия за 3D обемна фасада.  В добавка и носеща конструкция за перфорирани слънцезащитни пана пред стъклената ни фасада.

Стоимен Христов и фасадата на VAS

Помагал ни е и с конструирането на щанд за участието ни в изложение Българска Строителна Седмица, София 2018г. Както и за проектирането на голяма част от мострите там - най-ефектни от които бяха едрогабаритни  изпъкнали фасадни елементи, изискващи за своето производство сложни механични операции.

Стоимен Христов и проектът за щанд на ВАС

По негови разработки и за негови клиенти сме произвеждали капаци/шапки за бордове за множество обекти в страната. 

Стоимен Христов и капаците за бордове в Свиленград

Както и за много по-нестандартни фасадни решения за обекти, чак в далечен Лондон.

CASSRTTON в Лонодн

Чест гост е на наши обучения, презентации и семинари.

Но може би израз на стабилното ни партньорство е неговото (и на членове на семейството му) участие в нашите домашни панаири, спортни събития и тийм билдинги. 

Стоимен Христов, част от приятелите на VAS

Стоимене, радваме се, че те познаваме.

Автор: Калоян Илиев

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

Изпрати запитване