Референция Стоимен Христов фасаден проектант

Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни остъклявания и плътните фасадни решения близо 15 години. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления

579

С инж. Стоимен Христов се познаваме повече от 10 години. Не крия, че сме и приятели. Казват, че е един от известните и титулувани фасадни проектанти в София и България. Той има самостоятелна проектантска практика в областта на фасадни и покривни остъклявания, както и при  плътните фасадни решения близо 15 години. Работи под фирмата Синел ООД, специализирана в областта на фасадния инженеринг, фасадното и конструктивното проектиране. Партньорството му с нашата фирма VAS има множество проявления през последните години. 

Може и да бъркам, но най –напред използвахме услугите му за изчисляване на статика на промотиран от нас продукт LAMELLON – фасадно решение за вентилируема окачена фасада от стоманени елементи покритие и носеща алуминиевa конструкция. 

Стоимен Христов и LAMELLON от VAS

След това му възложихме работния проект за новата ни цветна фасада на офисната ни сграда. Разноцветни фасадни елементи, асемблирани в общи рамки, които създават алюзия за 3D обемна фасада.  В добавка и носеща конструкция за перфорирани слънцезащитни пана пред стъклената ни фасада.

Стоимен Христов и фасадата на VAS

Помагал ни е и с конструирането на щанд за участието ни в изложение Българска Строителна Седмица, София 2018г. Както и за проектирането на голяма част от мострите там - най-ефектни от които бяха едрогабаритни  изпъкнали фасадни елементи, изискващи за своето производство сложни механични операции.

Стоимен Христов и проектът за щанд на ВАС

По негови разработки и за негови клиенти сме произвеждали капаци/шапки за бордове за множество обекти в страната. 

Стоимен Христов и капаците за бордове в Свиленград

Както и за много по-нестандартни фасадни решения за обекти, чак в далечен Лондон.

CASSRTTON в Лонодн

Чест гост е на наши обучения, презентации и семинари.

Но може би израз на стабилното ни партньорство е неговото (и на членове на семейството му) участие в нашите домашни панаири, спортни събития и тийм билдинги. 

Стоимен Христов, част от приятелите на VAS

Стоимене, радваме се, че те познаваме.

Автор: Калоян Илиев

Нови
Блогове

Снегозадържане по покривите

Снегозадържането е бариера, чиято роля е да възпрепятства свободното придвижване на сняг по наклона на скатни или плоски покриви. Целта е предотвратяване на деформации по водоотливната система, както и инциденти на намиращи се или преминаващи под покрива хора, конструкции, машини или автомобили. Колкото по-висок е покривa, толкова вероятността за щети от падане на сняг е по-голяма.

Механични обработки върху ламарината

Обработките върху ламарината целят изрязването по габарит и пробиването на отвори с конкретни предназначения за последяващо формоване на изделия. Заготовките от листов метал намират приложения в строителството, архитектурата, машино/автомобило/ и самолетостроене, производство на домакинска техника и др. Ламарината не е подходяща да се използва за произвидство на прецизни, ювелирни и изящни изделия.

Изпрати запитване