Историята Иля Василев от общ работник до партньор

Инж. Христо Стоянов: „Историята на Иля Василев е пример за това, че когато даден човек си върши добре работата, отговорно и със желание винаги има възможност за развитие и голямо израстване. Дори и в българска семейна фирма като нашата.“

2765

Христо и Благой Стоянови, собственици и управители на VAS, се запознават с Иля Василев през 2002 година. Още ученик е доведен от приятел и започва едномесечна работа във фирмата, за да изкара някой лев за море. Като буен младеж го определя Христо Стоянов, без никакъв опит в работата, дошъл с идеята да помага в каквото може, да бъде общ работник. Имал шофьорската книжка и получавал дребни транспортни задачки. Следващото лято отново се събират по желание на Иля. Отново за няколко месеца. На по-следващото - също. На тази възраст (около 20 години) Иля дори и не предполага, че ще се занимава активно със строителство в бъдеще. 

Инцидент обаче ги сближава още повече. Тежка катастрофа с лек автомобил откарва Иля за 40 дни в болница. Докато се възстановява от травмите в къщи, Христо и Благой го вземат да „пази офиса“ и да посреща клиенти в отсъствието на двамата братя, които в повечето време са навън. Малко по малко (предполагаемо от скука) Иля започва да проявява интерес и да помага на Христо в снемането на количества за оферта на СМР от предоставени чертежи и проекти. След изготвянето на количествени сметки, Иля започва сам да оферира, като вече поема и  изпълнение на възложени дребни поръчки. Включва се в контрола по извършваните по това време строително-монтажни дейности, докато в момента Иля изцяло се занимава с най-мащабните проекти по най-големите договори. 

 

Доверието, което му гласуват собствениците на фирмата, е напълно заслужено и то е основа на партньорството им с него. Първоначално - негласно, след това и официално. Заради влаганите през годините усилия и ентусиазъм в работата на Иля, той е поканен за партньор в новото дружество ВАС Про Инженеринг ООД, което поема всички строително-монтажни дейности от фирмата майка ВАС ООД (където пък се запазва фокусът върху производството на изделия от листов метал). Христо Стоянов посочва, че рядко той и брат му влизат в съдружие с външни за семейството хора, но случаят с Иля не е такъв, защото той отдавна се е превърнал в член на голямото семейство Стоянови. Останалите служители във фирмата съвсем естествено приемат Иля в новата му позиция заради изградения през годините авторитет и отношението му към работата. 

Христо Стоянов обобщава, че историята на Иля Василев е пример за това, че когато даден човек си върши добре работата, отговорно и със желание винаги има възможност за развитие и голямо израстване. Дори и в българска семейна фирма. Както и се шегува, че ако преди са имали възможност да ходят заедно на морски плавания и гмуркания, то сега не могат да си го позволят по причина, че сa взаимнозаменяеми и се налага някой от тях да остава винаги във фирмата.

Дочул и "записал" историята: Калоян Илиев

 

Нови
Блогове

Металните покриви, ръководство за архитекти

Oт дълбока древност човешката цивилизация е използвала метални покриви, доказали своята непреходност във времето. Съвременните фалцови покриви произвеждани чрез механично ролформоване продължават традицията на ръчно вдигнатия и скопчан фалц. Днес все по-често подобни покривни метални елементи се изпълняват от ламарина мед, цинк, алуминий, стомана и др

Признание за ВАС Про ООД

Вас Про ООД е класирана в Career Show Index 2021, който отличава 100-те най-добри работодатели в България. Ежегодната класация събира резултатите на работодателите на база отличията им в различни бизнес награди за последните 3 години.

Изпрати запитване