Историята Иля Василев от общ работник до партньор

Инж. Христо Стоянов: „Историята на Иля Василев е пример за това, че когато даден човек си върши добре работата, отговорно и със желание винаги има възможност за развитие и голямо израстване. Дори и в българска семейна фирма като нашата.“

4072

Христо и Благой Стоянови, собственици и управители на VAS, се запознават с Иля Василев през 2002 година. Още ученик е доведен от приятел и започва едномесечна работа във фирмата, за да изкара някой лев за море. Като буен младеж го определя Христо Стоянов, без никакъв опит в работата, дошъл с идеята да помага в каквото може, да бъде общ работник. Имал шофьорската книжка и получавал дребни транспортни задачки. Следващото лято отново се събират по желание на Иля. Отново за няколко месеца. На по-следващото - също. На тази възраст (около 20 години) Иля дори и не предполага, че ще се занимава активно със строителство в бъдеще. 

Инцидент обаче ги сближава още повече. Тежка катастрофа с лек автомобил откарва Иля за 40 дни в болница. Докато се възстановява от травмите в къщи, Христо и Благой го вземат да „пази офиса“ и да посреща клиенти в отсъствието на двамата братя, които в повечето време са навън. Малко по малко (предполагаемо от скука) Иля започва да проявява интерес и да помага на Христо в снемането на количества за оферта на СМР от предоставени чертежи и проекти. След изготвянето на количествени сметки, Иля започва сам да оферира, като вече поема и  изпълнение на възложени дребни поръчки. Включва се в контрола по извършваните по това време строително-монтажни дейности, докато в момента Иля изцяло се занимава с най-мащабните проекти по най-големите договори. 

 

Доверието, което му гласуват собствениците на фирмата, е напълно заслужено и то е основа на партньорството им с него. Първоначално - негласно, след това и официално. Заради влаганите през годините усилия и ентусиазъм в работата на Иля, той е поканен за партньор в новото дружество ВАС Про Инженеринг ООД, което поема всички строително-монтажни дейности от фирмата майка ВАС ООД (където пък се запазва фокусът върху производството на изделия от листов метал). Христо Стоянов посочва, че рядко той и брат му влизат в съдружие с външни за семейството хора, но случаят с Иля не е такъв, защото той отдавна се е превърнал в член на голямото семейство Стоянови. Останалите служители във фирмата съвсем естествено приемат Иля в новата му позиция заради изградения през годините авторитет и отношението му към работата. 

Виж още: "30 години фирма VAS"

Христо Стоянов обобщава, че историята на Иля Василев е пример за това, че когато даден човек си върши добре работата, отговорно и със желание винаги има възможност за развитие и голямо израстване. Дори и в българска семейна фирма. Както и се шегува, че ако преди са имали възможност да ходят заедно на морски плавания и гмуркания, то сега не могат да си го позволят по причина, че сa взаимнозаменяеми и се налага някой от тях да остава винаги във фирмата.

Дочул и "записал" историята: Калоян Илиев

 

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

Изпрати запитване