партньорство Euramax & VAS – партньорство за проекти в България

Euramax Coated Products, партньор на VAS доставя листов, рулонен алуминий с премиум покритие (coating) по целия свят за архитектурно приложение в строителството. Тяхната мисия е да превръщат градовете в едно по-цветно и красиво място за живеене.

4855

Euramax Coated Products, партньор на VAS доставя листов, рулонен алуминий с премиум покритие (coating) по целия свят вече повече от 40 години, от далечната 1969. Тяхната мисия е да превръщат градовете в едно по-цветно и красиво място за живеене. Алуминият от Euramax се влага в много индустрии. От архитектурното приложение в строителството до транспортни и развлекателни средства. Компанията се фокусира върху продукция с изключително качество, обслужване и иновации. Техни клиенти са както инвеститорите в строителството, така и индиректно архитекти, фасадни проектанти и инженери. Те вдъхновяват клиентите си да мечтаят цветно и неповторимо с отличаващи се покрития. Компанията стандартно предлага повече от 2000 базови цвята, като имат готовност да произведат напълно нов цвят, при необходимост, за по-малко от седмица.

цветова палитра на боядисана алуминиева ламарина

Рулата от алуминий – устойчиви и щадящи околната среда.

Алуминият е познат още като метал на бъдещето заради многобройните си предимства. Euramax боядисва и оцветява около 25 000 км2 за година, повечето от тях под формата на рула. Намотаните рула са 100% рециклируеми. Припомняме, че за преработката на нов материал е необходима само 5% от енергията за производството на първичен алуминий. Над 95% от алуминия може многократно да се рециклира до края на неговия живот. Алуминият е лек, здрав и гъвкав фасаден материал. Той е високо ценен в строителната индустрия заради дългия си живот, ниската поддръжка и приноса към енергийната ефективност на сградите. Алуминиевата ламарина има високо съотношение якост/ тегло, което позволява влагането на по-леки суб-конструкции за поддържане на фасадната обвивка и на покривното покритие. Боядисаните от Euramax алуминиеви елементи имат слънчево отражение до 95%, което води до по-ниска консумация на енергия за охлаждане през лятото. Алуминият с покритие Euramax е високо оценен в енергийната ефективност, като участва в състава на референтни сгради с високи LEED и BREEAM стойности

Вижте още >> Алуминиевите сплави

Технологията

Технологията, която Euramax използват за нанасяне на цветовете върху рулата с алуминий е нанасяне на течна боя. Това в сравнение с другите начини на боядисване (спрей, прахова боя и анодизация) има няколко предимства:

  • най-ниска производствена цена на м2;
  • постоянен цвят и дебелина в различните партиди;
  • превъзходно равномерно качество и външна издръжливост;
  • голям избор на цветове и качество на покритието;
  • лесна работа и формоване на алуминия;
  • щадящи околната среда и ефективни процеси на нанасяне на покритието.

Боядисването – как става

Процесът е роден през 50-те години на миналия век. Боядисването на алуминиеви рула е индустриален процес, при който големите намотани рула преминават през серия от напълно автоматизирани производствени стъпки преди крайните етапи на производство. Най-общо това е процес с прецизно нанасяне на течна боя на няколко слоя върху плоската повърхност на рулото. Прецизно се съблюдава  постоянната скорост с която рулото се движи, развива, изсушава, изпича, полага се защитно фолио и се навива наново.

диаграма на производствения цикъл на боядисване на алуминиевите рула

Основните строителни приложения на алуминиевата ламарина на Euramax:

Архитектурни алуминиеви фасадни обвивки

Euramax заема специално място в производството на метални облицовки. Защо? За разлика от другите производители на алуминиеви рула, те са по-скоро специалисти художници. И разполагат с най-голямата цветна банка в областта на метални фасади EuramaxLab.

боядисана алуминиева ламарина за екстериорно фасадно приложение

Интериорна архитектура, чрез алуминиева ламарина

Euramax доставя боядисания си алуминий предимно за външни обшивки. В допълнение към метални покриви и фасади, те доставят оцветена ламарина на производители на ролетни щори, отводнителни системи (улуци)и т.н. Въпреки това техните боядисани метали понякога се използват и за интериорни приложения. Металните тавани и козирки в офис сгради, търговски центрове, гари и летища са основните интериорни приложения.

интериорно приложение на алуминиевата ламарина

Най-голямата банка за цветни алуминиеви ламарини (повече от 10 000 цвята) е обособена в отделен уеб сайт - EuramaxLab

 Вижте още >> Прахово боядисване на ламарина

Пътеводител за най-честите фасадни приложения

SOLID & METALLIC COLORS – EURABUILD

Широка гама от гланцови и матови модели основни цветове. Възможни са проектови цветови дизйни цветове (за всички гами), когато поръчката е над 1500 кв.м.

METAL AESTHETICS – ALUNATUR

AluNatur показва естетичното усещане на алуминия. Суровата красота на метала блести чрез прозрачното покритие.

METALMAX - METAL SURFACE COLORS

MetalMax е цветовата гама, вдъхновена от класическата метална естетика.

алуминиеви фасади с вид на натурален метал

ANODIZATION STANDARD COLORS – ANOMAX

Тук са събрани всички стандартни европейски анодизирани цветове с предимствата на покритията на Euramax.

алуминиеви фасади с елуксация

REAL ZINC COATING - EURAZINC PRO

Цинковите частици в боята правят това повърхностно покритие не само да изглежда, но и да се усеща като истински цинк. Предимствата на този продукт пред натуралния цинк са ниското тегло, високата устойчивост и по-ниската цена на алуминиевата основа в сравнение с класическата цинкова ламарина.

алуминиви фасади, изглеждат като натурален цинк

TEXTURED PAINTS – EURATEX

Текстурирани повърхности, които са подчертано матови. Версията EuraTex Fine е много сравнима с прахово покритие, което прави възможно съчетаването с цветовете на фасадни панели и дограма, там където се получава визуален контакт.

COLORFUL DUAL TONES – EURAMICA

Двойната цветова тоналност привлича вниманието с усещането за „хамелеон“. В зависимост от ъгъла на наблюдение това покритие показва няколко различни цвята. Масата в основата на цвета доминира, като в същото време кристалчетата слюда в прозрачния слой на покритието елегантно разкриват огромен цветови спектър.

PEARL WHITE – EURAMICA

Изтънчени тонове на белия цвят

алуминиеви фасади с бала ламарина

MOTIVES IN FREEFORM – EURADESIGN

Уникални дизайни с преплетени нишки, вдъхновени от текстилната индустрия . Възможни авторски/обектови дизайни за количества над 2500 м2

WOOD DESIGN – EURADESIGN

Всички дървесни шарки.

STONE DESIGN – EURADESIGN

Лека алтернатива на истински камък. Каменните дизайни могат да бъдат разработени дори въз основа на оригиналната каменна мостра.

HIGH REFLECTIVITY COATING - ILLUMICOAT ULTRA MATTE

Illumicoat е алуминиево гланцирано покритие, което предлага оптимално отразяване на светлината за постигане т.н. „огледален ефект“.

фасада от алуминиева ламарина с огледално покритие

DIGITAL ALUDESIGN COATING

В търсене на уникалност и съвършенство Euramax разработват нова технология за нанасяне на покритие, защото осъзнават, че едноцветните решения и повтарящи се дизайни понякога не са достатъчно добри за нестандартните проекти. Чрез технология за цифрово покритие вече може да бъде изработен всеки дизайн, който е хрумнал на архитектите и фасадните дизайнери. С AluDesign компанията гарантира 100% свобода при полагането на многопластово дизайнерско покритие (принт). Високото гланцово покритие показва феноменална острота и дълбочина на дизайна. Производството се осъществява в изключително чиста среда с липса на запрашеност, което гарантира липсата на прахови частици по повърхността на покритието. Принтът е покрит с високоустойчив лак, който предпазва цифровото изображение от UV лъчите на слънцето и вредните атмосферни влияния, на които е изложен. Максималният размер на принта може да бъде с размери до  10.000mm x 2.600 mm.

 фасади от алуминиева ламарина с принт

Всички тези серии цветове се постигат чрез използването на различни видове покрития, често с няколко слоя. В състава им влизат както премиум покритията PVDF (поливинилиденфлуорид) и FEVE (флуороетилен винил етер), така и по-евтините HDP (полиетилен с висока плътност) и PE (полиетилен).

диаграма на слоевете на покритие на ламарината на Euramax

ГАРАНЦИЯ на покритията

Гаранцията на финишните покрития се определя от местоположението на строителния проект. За всеки продукт,  в зависимост от положените повърхностни слоеве, тяхната дебелина, начина на полагане и химичния състав, Euramax предоставя базова гаранция. Тя е индикативна, като почти винаги се прецизира при употребата на материал в реални условия, като се отчитат вредните въздействия на околната среда. Например проекти в близост до пустинни полета или в близост до соленоводни басейни са изложени на по-агресивно въздействие на околната среда и предоставяната за тях гаранция се коригира. 

На период от десет години Euramax осъществяват контрол на състоянието на покритието на алуминиевата ламарина на обекти, изложени на изключително натоварени от атмосферните условия. 

проверка на състоянието на цветното покритие на покрива на сграда

Euramax и VAS

Щастливи сме, че вече и в България инвеститорите се доверяват на нашите изделия, произведени от предварително боядисана алуминиева ламарина на Euramax. Такива изпълнени проекти намират място в нашето портфолио и съставят визитната ни картичка.

фасади на изпълнени обекти от vas

Текст и снимки от

https://www.euramax.eu/

Нови
Блогове

Често задавани въпроси - Част 2

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

Изпрати запитване