Въпроси Какъв е срокът за изработка или други често задавани

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

1532Срокът ни за изработка варира според това колко сме натоварени с други поръчки за производство. Обикновено, поръчки изискващи обработка от CNC машини (щанца и лазер) отнемат по-дълго време за изработка (1-2 дена), заради технологичното време нужно за програмиране на поръчката. Наличието на още една станция през която трябва да мине листовия материал също способства за увеличаването на времето за производство.
За да се изработи една поръчка може да отнеме средно около 7-8 работни дена, независимо от сезона.Може! Оборудвани сме с ПОС терминал както за контактни, така и за безконтактни карти. Приемаме карти MasterCard и Visa. Поръчката не се оскъпява при плащане с карта, нито се начисляват допълнителни такси.Изпращаме поръчки по ЕКОНТ, като доставката може да отнеме до 3 работни дена. Разходите по доставката се поемат от получателя. Няма ограничения в общата тежест на поръчката. Единичните детайли могат да бъдат с максимална дължина до 3 линейни метра. Поръчката не се оскъпява при наложен платеж. За предпочитане е плащането да бъде направено предварително по проформа фактура.Поради заетостта ни с други обекти не можем да Ви обещаем, че ще имаме възможност да изпратим на място монтажна бригада. За да можем най-добре да Ви съдействаме, предлагаме да дойдете на място в нашата база.Цената за изработка на LAMELLON F217 - покривна площ 217 мм и в стандартен цвят по RAL е 30,60лв/m2 без ДДС, F155 – 36,29лв/m2. без ДДС, F322 – 26,03лв/м2 без ДДС и F405 – 24,07лв/м2 без ДДС. Цените на ламелите са актуални към 27.04.2023. Окомплектовките с ъглов и J профил допълнително оскъпяват цената за производство. Тъй като пазара постоянно се променя, цените за изработка на детайли може да се променят. За повече информация и съдействие Ви каним в нашия офис.За да отговорим на този въпрос, трябва първо да установим какво прави един покрив метален. Един покрив е метален, когато неговата обшивка е направена от метал. Това, обаче, не означава че неговата структура трябва да бъде метална. Следователно, металните керемиди могат да се класифицират като метален покрив. Ние класифицираме металните керемиди като ВИД метален покрив, поради простата причина, че съществуват много други видове метални покриви.
Металните керемиди са от най-разпространените покривни покрития заради тяхната визия, лека конструкция, опростен монтаж и най-вече – достъпна цена. Наличието на инструкции за монтаж прави това покривно решение достъпно и лесно за хора, които нямат особен опит в строителния монтаж.
Въпреки всичките плюсове които металните керемиди предоставят, те имат два значителни минуса. Леката конструкция и липсата на скопчаване между тях ги прави ненадеждни при силен вятър. Докато закрепването им за конструкцията чрез самонарезни винтове с уплътнителна шайба, минаващи през основата на вълната, прави керемидите уязвими на протичане.Покривните панели FALZON предлагат висока хидроплътност. Терминът “falz” от Немски идва от връзките между метални елементи посредством задигнати пера. В англо-говорящите държави е разпространен терминът standing seam. Връзката между панелите се осигурява чрез приплесване на вертикално задигнатите пера. Съществуват два типа приплеснати седящи фалца – единичен и двоен. Двойният седящ фалц трябва да бъде с височина от минимум 25мм и се прилага при наклони от 25 градуса или по-малко. При по-големи наклони, единичният седящ фалц е по-добрият избор.
Ние изработваме панели с фалцове от 25мм и 38мм. При малък наклон на покрива се препоръчва поставянето на двойно скопчан фалц с височина от 38мм за повече надеждност. За да може един покрив да бъде покрит с листов материал, той трябва да има минимален наклон от 7% или 4 градуса (БДС 164 „Наклони на покриви“).
Повече по темата тук.При работа с ламарина по покривите е от голямо значение изборът на инструменти да бъде съобразен с работата, която трябва да бъде извършена. За всеобщо щастие, съществува група от инструменти, които един монтажник трябва да притежава, за да може да обработва листов материал. Инструментите включват: ножици за ламарина (лява и дясна), огъвачка (крива или права), чук, рулетка и молив. За детайлна информация относно всеки един от инструментите можете да прочете нашата статия за инструментите в тенекеджийството.Всеки един детайл може да бъде изготвен с максимална разгъвка от 1250мм – общата ширина на листовия материал. Подпрозоречните поли са с фабрично зададени размери за вертикалните задигания (20мм), водокапите (30мм) и перата (15мм). Това означава, че ефективната покривна площ на полата може да бъде 1185мм (1250мм – 20мм – 30мм – 15мм = 1185мм). Фабрично зададените размери могат и да бъдат променяни, в зависимост от нуждите и спецификите на мястото за полагане на детайла. Дебелината на листовия материал няма влияния върху ширината на полата.
Относно дължината, на която може да бъде произведена подпрозоречната пола е – 6.40м. Това ограничение се задава от общата дължина на абкантите, предназначени за сгъване на конкретните детайли.
За да се предотвратим проникване на водата към топлоизолацията, ние фабрично задигаме странични пера. Могат и да се използват екструдирани алуминиеви профили за тази цел. Вертикалното перо откъм дограмата се прави, така че да покрие цялата дограма, но без да запушва кондензните отвори. Водооткапа е с височина от 30мм и се изнася на 50-80мм от фасадата. За повече информация можете да прочете статията ни за подпрозоречни первази от ламарина.

Повече по темата тук.Нашата ламарина е с цветно полиестерно покритие само от ЕДНАТА страна. От другата страна на листовия материал се вижда грунда. При изработка на профили с определен цвят, едната страна е с цветно покритие, докато от другата се вижда грунда. При подаване на заявка за изработка, ако не е отбелязана страната на цветното покритие, ние ще Ви попитаме за такава.

 

Колкото по-информирани сте Вие, нашите партньори, толкова по-пълно ще се възползвате от нашите възможности да Ви помогнем. А ние ще научаваме за Вашите потребности, притеснения и очаквания. Поощряваме Ви да бъдете активни - не спирайте да ни питате!

Още интересни и важни въпроси - Първа част тук.

 

Екипът на VAS

Нови
Блогове

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

Изпрати запитване