Изложението Архитектурно Строителна Седмица Както го усетихме ние

Щанд и мостри от ламарина на изложението Архитектурно - Строителна Седмица 2020

3083

Вече може да си поемем глътка въздух след изложението АСС 2020. Беше силно, такова, каквото го очаквахме.

Още от уикенда преди същинското изложение, когато инсталирахме своя щанд забелязахме, че в нашата втора палата около нас  започват да се вдигат доста наистина красиви щандове.

изграждане на щанда VAS на строително изложение

Много ни зарадва фактът, че и останалите изложители доста са се постарали, а не идват само да „отбият номера“. Навярно много хора биха ни репликирали, че строителните изложения у нас са далеч от нивото на германските такива – BAU и  FENSTERBAU FRONTALE. Навярно са прави, като се има предвид мащабите на двете икономики, но чест прави обаче и на българските участници в строителния пазар, че влагат доста усилия и ресурси да покажат новости на едно родно строително изложение. Малко по малко щандовете около нас никнаха като гъби и ставаха все по-красиви. Огромни, просторни, осветени. Нашият щанд започна чудесно да се вписва сред останалите.

мострен щанд на VAS с изделия от ламарина

Без нарочно да сме го искали мястото ни се оказа на кръстопът и се виждахме от всички възможни страни. Както от пътеките на нашата зала, така и през портала на съседната палата.

И както ми се наложи да обяснявам на нашите гости и посетители,  щандът ни тази година бе подчинен на темата „Защо метал – в областта на вентилируемите фасадни обвивки и интериори“. Оформихме два,  свързани с проход, обема. Единият – сервизно помещение с плътни фасади, а другият - като беседка с перфорирани стени.

мострени обемни фасадни изделия от ламарина

Всеки един от елементите на нашия щанд имаше свой собствен живот, които обаче взаимно кореспондираха помежду си. Обемни изделия от ламарина, мострени за новия имидж на Фантастико, оформяха „челото“ на щанда ни. Със своите 3 метра височина, разноцветни лед светлини, фасадата от обемните триъгълни елементи се виждаше от далеч. На другата фасада грееха нежни, бели,  светещи, перфорирани цветя. Зелени, вертикални елементи в хамелеонови нюанси пък затваряха друга от фасадите ни.

мострени изделия от ламарина на щанда на VASперфорирана ламарина с картина на зебра

Безспорно най-голяма атракция беше перфорираната с различни диви животни фасада на беседката. Алуминиева ламарина, надупчена и сгъната на хармоника, показваше от едната си страна зебра, а от другата ясно се четеше тигър. Обикаляхме покрай нея и показвахме на посетителите различните гледни точки и различните лица на ламарината. Веднъж спокойствието, друг път хищническата осанка.

перфорирана ламарина с картина на тигър

И наистина беседката ни даваше онази уединеност, уют и интимност, необходима за провеждането на бизнес разговори. Но така също и транспарантност към останалата част на щанда ни и цялата палата.

мострена беседка на щанда на VAS

Не минахме и тази година без игри. На нашата рецепция, оформена с мини фасада от стоманени елементи FALZON, винаги стоеше играта ни „VAS- номерата на успеха“. Задачата беше да се подредят щанцованите квадратни елементи от перфорирана неръждаема ламарина. Който от участниците се справяше – получаваше химикалка VAS. Едвам удържахме гостите да не си тръгват с квадратите от играта като сувенир. J

игра, пъзел, тетрис от перфорирани цифри

И както се шегуваше Благой Стоянов, Управител на ВАС Про, на нашия щанд само диванчето и парти масите не бяха мостри от ламарина. Като споменахме парти маси – те рядко бяха празни. Разбира се – накъде панаир без консумация. Благой се беше погрижил за страхотно (охладено) бяло вино с подходящите мезета.

посетители на щанда на VAS

Снимахме се. Много се снимахме на нашия щанд. Бяхме направили рамка, в която искахме да запечатаме всички тези весели моменти от непринудените срещи на нашето място. Рамката, макар и правоъгълна, напълно оправда името си „VAS и кръгът от приятели“.  И всички снимки събрахме в един албум. Който се познае, нека сподели!

снимка с гости на щанда в рамка VAS и проятелиVAS и кръгът от приятели

Изминаха няколко дни, а вече ни липсва атмосферата на изложението. С нетърпение очакваме следващото подобно мероприятие.

снимка на скипа на VAS в рамка

Домакините от VAS.

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

Изпрати запитване