30 години фирма VAS юбилей

Фирма VAS стана на 30 години. Години, изпълнени с много труд, ентусиазъм и внимание към хора. Обръщаме се с благодарност към всички онези, кото са част от нашата 30-годишна история. Благодарим Ви! Без Вас нямаше да се получи.

12326

Как започна всичко

Преди близо 30 години в зората на демокрацията Васил и Мария Стоянови създават семейната фирма СД ВАМАС, което после става ЕТ ВАС. Благой и Христо, техни синове, тогава около 15-17 годишни, се включват да помагат през летните ваканции. В продължение на 9 години с малък екип основната тежест се изнася от бащата Васил Стоянов. Помагат и близки роднини.

архивна снимка на едни от първите работници във фирмата на фона на строителните обекти

През 2000 година Благой (единият от синовете) приключва обучението си в Щатите и се завръща в България. Семейната фирма инвестира в първата си машина за безшевни улуци и започва да предлага нов, непознат до тогава продукт – американски улуци за покриви с неограничена дължина. След това машините се увеличават и разнообразяват. Семейната фирма получава поръчки за сериозни хидроизолационни и покривни работи, включително и много тенекеджийска работа.

снимки от процеса на полагане на хидроизолация с помощта на газопламъчни горелки и разтопен битум

Виж още "Историята на Иля Васиев"

Благой и Христо

През 2004 година предприятието променя името си на ВАС ХИДРОИЗОЛАЦИИ. Бащата делегира все повече и повече отговорности на двамата братя Благой и Христо, като накрая ги оставя самостоятелно да управляват фирмата. Кризата от 2009-2012 години е много тежка за бизнеса, но въпреки това нито един служител не е съкратен и нито едно плащане към доставчици не е забавено. След този труден период Благой и Христо инвестират все повече в машини и оборудване и заемат все по-голям пазарен дял в обработките на ламарина и листов материал.

снимка на Мария и Васил Стоянови, заедно със синовете им Христо и Благой по време на церемонията 30 години фирма VAS

Доволните клиенти

водят нови такива, като днес те наброяват стотици.

снимка на два от имиджовите обекти на фирмата. В ляво- фасадата на Търговски комплекс Фантастико Перник, в дясно жилищен комплекс Амая 2 в София

Името още веднъж се променя през 2015 година на ВАС Про ООД. По настоящем дружеството се асоциира с търговската си марка VAS. В момента в предприятието са заети 150 човека.

групова снимка на всички служители в двора на прозиводствената база на фирмата

Виж още статията: "Вас Про ООД е класирана в Career Show Index 2021 класация за 100-те най-добри работодатели"

Дарителска кампания

По повод честването на юбилея 30 години ВАС иницирахме дарителска кампания "Надежда за малките" в подкрепа на  Фондация със същото име, която чрез своите "Малки къщи" в Овча Купел и Княжево осигурява близки до семейните условия за отглеждане на изоставени и деца в риск от 0 до 5 години в прехода им към сигурна и устойчива семейна среда. Заедно с партньори събрахме повече от 40 000 лева.

Нови
Блогове

Често задавани въпроси - Част 2

Вие ни питате и ние отговаряме. Или поне се опитваме. Въпреки това със сигурност има много неотговорни въпроси или отговори, които често се забравят. Нека да си ги припомним.

Инструменти за тенекеджийска работа

Колко и какви инструменти е добре да има инсталаторът тенекеджия зависи от работата която предстои да се извърши. Когато тенекеджийската работа е в производствен цех, тогава повечето на брой инструменти гарантират по-прецизна и бърза работа. Ако обаче визираме външни монтажи, то тогава много внимателно трябва да се избере правилния микс между брой единични инструменти и тяхната функционалност, за да не стане прекомерно теглото на инструменталното куфарче. Това е от особено значение, когато монтажите са отдалечени и най-вече височинни, и когато достъпът до допълнителни инструменти е силно затруднен.

Изпрати запитване