30 години фирма VAS юбилей

Фирма VAS стана на 30 години. Години, изпълнени с много труд, ентусиазъм и внимание към хора. Обръщаме се с благодарност към всички онези, кото са част от нашата 30-годишна история. Благодарим Ви! Без Вас нямаше да се получи.

4147

Как започна всичко

Преди близо 30 години в зората на демокрацията Васил и Мария Стоянови създават семейната фирма СД ВАМАС, което после става ЕТ ВАС. Благой и Христо, техни синове, тогава около 15-17 годишни, се включват да помагат през летните ваканции. В продължение на 9 години с малък екип основната тежест се изнася от бащата Васил Стоянов. Помагат и близки роднини.

архивна снимка на едни от първите работници във фирмата на фона на строителните обекти

През 2000 година Благой (единият от синовете) приключва обучението си в Щатите и се завръща в България. Семейната фирма инвестира в първата си машина за безшевни улуци и започва да предлага нов, непознат до тогава продукт – американски улуци за покриви с неограничена дължина. След това машините се увеличават и разнообразяват. Семейната фирма получава поръчки за сериозни хидроизолационни и покривни работи, включително и много тенекеджийска работа.

снимки от процеса на полагане на хидроизолация с помощта на газопламъчни горелки и разтопен битум

Виж още "Историята на Иля Васиев"

Благой и Христо

През 2004 година предприятието променя името си на ВАС ХИДРОИЗОЛАЦИИ. Бащата делегира все повече и повече отговорности на двамата братя Благой и Христо, като накрая ги оставя самостоятелно да управляват фирмата. Кризата от 2009-2012 години е много тежка за бизнеса, но въпреки това нито един служител не е съкратен и нито едно плащане към доставчици не е забавено. След този труден период Благой и Христо инвестират все повече в машини и оборудване и заемат все по-голям пазарен дял в обработките на ламарина и листов материал.

снимка на Мария и Васил Стоянови, заедно със синовете им Христо и Благой по време на церемонията 30 години фирма VAS

Доволните клиенти

водят нови такива, като днес те наброяват стотици.

снимка на два от имиджовите обекти на фирмата. В ляво- фасадата на Търговски комплекс Фантастико Перник, в дясно жилищен комплекс Амая 2 в София

Името още веднъж се променя през 2015 година на ВАС Про ООД. По настоящем дружеството се асоциира с търговската си марка VAS. В момента в предприятието са заети 150 човека.

групова снимка на всички служители в двора на прозиводствената база на фирмата

Виж още статията: "Вас Про ООД е класирана в Career Show Index 2021 класация за 100-те най-добри работодатели"

Дарителска кампания

По повод честването на юбилея 30 години ВАС иницирахме дарителска кампания "Надежда за малките" в подкрепа на  Фондация със същото име, която чрез своите "Малки къщи" в Овча Купел и Княжево осигурява близки до семейните условия за отглеждане на изоставени и деца в риск от 0 до 5 години в прехода им към сигурна и устойчива семейна среда. Заедно с партньори събрахме повече от 40 000 лева.

Нови
Блогове

CASSETTON – архитектурни приложения

CASSETTON® е наша продуктова запазена марка за група фасадни и интериорни изделия от метални тави с касетъчна форма. Произвеждани предимно от стoманенa или от алуминиева ламарина с покрития от HDP (High Durable Polymer), PVDF (Polyvinylidene Fluoride) или боядисани с електростатична прахова боя. Също така от неръждаема хром-никелова ламарина, основно за интериорно приложение.

VELUX прозорци за плосък покрив от ново поколение със стъкло

Новата линия на прозорци VELUX за плосък покрив беше представена пред софийска аудитория на 28.07.2022 в рамките на събитието „При VAS под прозорци за плосък покрив VELUX“ в производствената ни база. Сред гостите имаше архитекти, строители и инсталатори. Крафт бирата и бургерите на Благой Стоянов внесоха много настроение и домашен уют.

Изпрати запитване